torsdag 17. juli 2008

Flukten fra Alcatraz
Alcatraz ligger ikke langt fra havnen i San francisco. Det tok ikke mange minutter å kjøre ut dit med båt. Disse turene er populære og man må bestille plass i god tid. Vi fikk nyss om dette og fikk plass kl 12:35. Besøket var veldig artig. Fortet på øya ble opprinnelig bygd som en militær forsvarsanretning. Fra dette punktet kunne man ha full kontroll på hvem som seilte inn og ut. Dermed kunne man beskytte San Francisco for angrep fra sjøen. Senere ble det bygd det berømte fengelet på øya. Dette var verdens mest rømningssikre fengsel.


Flere fluktforsøk skjedde, men bare i 1962 klarte tre fanger å rømme ved å grave seg ut av sine celler med sjeer de hadde stjålet fra matsalen. Via bakrommet kom de opp på taket og siden har ingen sett dem. Ingen vet altså om de har overlevd. Noen tror at de flyktet til sør amerika siden flere av dem kunne spansk. I celle nr 138, 152 og 153 ligger det fortsatt en dukke i hver seng.
De hadde klart å lage et dummy hode slik at det så ut som de sov. Dermed trodde vaktene at de ikke ville stå opp, men de hadde altså rømt kvelden i forveien. Vha av en liten avspiller fikk vi historiene fortalt av fangene og vokterne vha en såkalt audiotur på ca 45 min. Dette var en fantastisk opplevelse og meget spennende å høre dette mens man vandret rundt og så det hele i virkeligheten. Det var som om man selv opplevde stemningen i fengselet

Ingen kommentarer: