lørdag 5. juli 2008

Møter vi Stevie Wonder og Magic Johnson?

Hauger med klær ligger utover stua. Jeg får den vanlige reisefeberen som gjør seg utslag i fullstendig blokkering mot pakking. Jeg tar et par sokker ut av skuffen, vurderer og tenker, og legger dem tilbake igjen. Kona er heldigvis mer effektiv.

I morra drar vi fra Rygge kl. 16:15 med Norwegian. Vi må overnatte en natt i London. FIkk en billig overnatting så dette skal gå greit. På mandag blir det 12 timers reise før vi lander i Los Angeles midt på dagen. Vi har leid bil i tre uker så dette kommer til å bli en uforglemmelig tur.

Vi har lyst til å oppleve det vanlige, men også det spesielle. Har forberedt noe, men det meste må tas på sparket. Sjekket diverse menigheter av alle størrelser på nettet. Men i USA er det store forhold. Megamenigheter kalles de store menighetene som har over 2000 mennesker på møtene. Av dem er det 1735 stk totalt i USA og mange av disse ligger i California. Store forhold med andre ord. Fant en meget interessant som het West Angeles Church og God in Christ. Dette er ikke den største menigheten i Los Angeles, det er den 5. eller 6. største, likevel har de 22.000 medlemmer. Av bildene på menighetens hjemmeside
http://www.westa.org/ ser det ut til at de fleste er sorte. Fant et par klipp på YouTube som var meget sterke:

http://www.youtube.com/watch?v=nZVg1d_42mg

http://cogicmemphis.wordpress.com/2008/05/31/just-give-me-god/

Uttrykksformen i disse møtene er ekstreme. Dette er ukjent for de fleste hvite, men for de sorte kristne er dette naturlig. Nathan Simmons som preket/ba på disse videoene døde i 2006 bare 46 år gammel. I dette miljøet er han en legende allerede, han hadde et ydmykt sinn og oppmuntret mange.
Blant medlemmene i West Angeles COGIC finner vi navn som Magic Johnson og Stevie Wonder. SIstnevnte dukket faktisk opp på et lite møte hos noen venner av oss i Shiloh i London for noen år siden. Slikt kunne nok ikke skjedd i Europa, her er vi for fine og slike møter hvor man priser Gud høylytt blir sett på som unaturlig og ekstremt.
Vel, følg med på bloggen kanskje kommer vi innom West Angeles COGIC.
Vi her store planer om tvioli og parker. Six Flags har vel de beste berg og dalbaner i verden og Universal Studios i LA er en annen park som mange skryter av.

Håper kona snart er ferdig med pakkingen....

Ingen kommentarer: